ТРАГЕДИЯ! Загиналият парапланерист на Мусала е Тома Стоичков един – от най-добрите ни състезатели

свещ

Тома Стоичков от София е загиналият на връх Мусала парапланерист. Младият мъж бе известен състезател, един от най-добрите у нас. Само преди няколко месеца той се класира преди всички в първото състезание по прелети с парапланер „Банско Оупън“, съобщава „Телеграф“.

Тома Стоичков е излетял с група парапланеристи от Маркуджик. В ранния следобед той се блъска в един от прозорците на метеорологичната станция на върха. Според дежурния метеоролог мъжът е бил с два счупени крака и фрактура на таза. В акцията по спасяване се включиха 10 спасители от ПСС Боровец. Извикан бе и военният хеликоптер „Кугар“, който успя да евакуира пострадалия мъж. Той бе транспортиран в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, където е издъхнал.

Причините за инцидента все още не са ясни.

Спасители коментираха, че благодарение на опита си той успял да контролира парапланера да се удари в прозореца на метеостанцията. За съжаление обаче сблъсъкът е бил много тежък, Стоичков буквално влязъл вътре.

Колегите на младия мъж са съкрушени от нелепата загуба.

„Тома беше момче с голям кураж и голямо сърце. В последно време му се беше отворил голям апетит за летене. Винаги предпазлив и знаейки възможностите си, летеше по подобаващ начин и неведнъж или два пъти съм споделял облаците с него“.

„Томи, искам да знаеш, че винаги ще бъдеш част от мен, приятелю. Почивай мир и нека твоето приключение не свърши до тук! Нека светлината, която излъчваше, не спира да грее там, където и да си!!!“, пишат те в социалните мрежи.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории