Кървав ужас: Новo жестоко убийство скова България. 23-годишна се развилня с пистолет

Полиция

23-годишната Бериван Б. е задържана за убийството на 50-годишния Ивайло А., който беше застрелян в блок 71 на пловдивския район „Тракия“. Кървавият инцидент станал навръх Богоявление около 18,50 часа. Тогава възникнал скандал в боксониерата, обитавана от мъжа. Съседи чули изстрели и падане на гилзи. Пристигналите на място криминалисти и линейка констатирали смъртта на Ивайло, пише lupa.bg.

Според Окръжната прокуратура в Пловдив мъжът е бил прострелян с газов пистолет, при което е била засегната важна артерия.

В жилището се е намирала Бериван, приятелка на убития. Според първоначалните данни между двамата възникнал скандал, при който жената е простреляла Ивайло А. Оръжието е намерено в апартамента и е иззето като веществено доказателство. То е било притежавано от 50-годишния мъж. Във въпросната вечер младата жена му е била на гости.

Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да прецени основанията за повдигане на обвинение спрямо нея, както и тези за задържането й за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.