Ексклузивно! Ето го окован в белезници полицая, спипан да превозва мигранти на АМ „Тракия“

полицай

С черен суичър и окован в белезници се появи в Пловдивския районен съд 24-годипният полицай Денислав Романов Борисов от Перник, който бе арестуван за трафик на мигранти, предава БЛИЦ. Днес предстои магистратите да се произнесат по искането на прокуратурата за налагане на постоянен арест за мъжа, който бе хванат да превозва 31 нелегални мигранти.

Той бе заловен на 4 януари в пловдивския участък на АМ „Тракия“ край с. Бенковски, докато прекарвал в бус бежанците, съпровождан от две пилотни коли за охрана.

Още при първите разпити полицаят е признал, че многократно е извършвал такива курсове, под прикритието на служебното си положение. Престъпните си действия 23-годишният Денислав Борисов от СДВР обяснил с нуждата от пари заради кредитна задлъжнялост. По данни на прокуратурата, за последния курс мигрантите признали, че са платили по 4 000 турски лири, или по близо 400 лв. на човек, за да бъдат транспортирани до сръбската граница.

Малко преди да бъде доведен в пловдивския съд, прокурор Георги Коджаниколов обясни, че са налице всички законови предпоставки да се иска най-тежката мярка за обвиняемия.

В съдебна зала защитничката на Борисов поиска по-лека мярка, а именно домашен арест, защото няма опасност да се укрие или да извърши ново престъпление. Римпова посочи, че клиентът ѝ иска да съдейства на прокуратурата за по-бързо приключване на производството. Тя изтъкна, че в ареста няма кой да се ангажира с превъзпитание, а в дома му той ще може да помага на възрастните си баба и дядо.

От своя страна прокурорът по делото изтъкна, че предоставените от защитата доказателства не обслужват сегашното производство.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории