„Виктория“ и „Дарвин“ удариха българите, болниците се късат по шевовете

Коронавирус

Грипната вълна настъпва. Щамовете „Виктория“ и „Дарвин“ атакуват. Детските отделения в болниците са препълнени, а пред кабинетите на личните лекари вече има опашки. Пикът на вълната се очаква в края на януари и началото на февруари, съобщава БНТ.

Грипът се завърна отново, след като две години почти бяхме забравили за него, тъй като беше изместен от коронавируса. Все още сме в началото на епидемичната вълна, като определено има повишаване на случаите по отношение на грип и остри респираторни заболявания. В Центъра по заразни и паразитни болести доказват все повече грипни щамове. Вече има изолирани „Виктория“ и „Дарвин“.

Специалисти допускат, че още около месец ще нараства активността на грипната циркулация и след това около месец ще спада активно. Вероятно случаи ще има до март, а и до април. Симптомите са класически – внезапно начало, температура около 37.5, 38, стига и до 39, болки в ставите, мускулите, отпадналост.

В началото има суха дразнеща кашлица и прояви на хрема, но по-нехарактерни. Към момента големите градове са най-много заразените, като при някои от тях случаите са се повиши с около 50% през последната седмица.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории