Само в 7DniSofia.bg

ОТКРИТА ВОЙНА: Нинова пак захапа Радев и скочи на служебния кабинет, оплю и ролята на щерка му

корнелия нинова

В документа на ПП бяха заложени предварително теми и въпроси, които те добре знаеха, че няма да подкрепим. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова. Така тя обясни отказа на партията и да подкрепи предложената декларация на ПП за подкрепа на втория връчен мандат.

Нинова изтъкна, че темата за предоставяне на оръжие на Украйна е важна за БСП, а изходът от ситуацията е „дипломация и преговори“.

Тя допълни, че заложеният дефицит от 3% в бюджета означавал „затягане на коланите и рязане на разходите, а позицията на соцпартията била „обратната“. Нинова изрази и своя скептицизъм по отношение на приемането ни в Еврозоната и даде за пример Хърватия, в която „поскъпването на живота“ се е разкрило веднага след влизането им.

„Трябва да опитаме с третия мандат. Той е последен шанс. Това, което декларират всички парламентарни групи – дайте да видим това, което ни събира, а не това, което ни разделя. Разумно да преценим помощта за Украйна. Да, да оказваме хуманитарна помощ, помощ на бежанци. Но да не намесваме България като страна във войната. Еврозоната – добре, но нека да видим как това ще се отрази на живота на хората. Не може в 21 век да нямаш лекарства за деца. Мигранти се залавят в цялата държава. Полицаи возят мигранти, помагат на дрогирани шофьори да избягат на местопрестъплението, убиваш или изнасилваш баба за 20 лева от пенсията й. Има много въпроси, които трябва да решим.

„Винаги в третия мандат трябва да се търси партията, която има най-много шанс. Ако Президентът ни даде на нас мандата, ще направим всичко възможно. От служебния кабинет се взимат неразумни решения. Например обявиха,че не можели да правят дългосрочна политика по правене на доходи. Но в същото време се подписват договори за доставка на 13 години напред, а няма пари за медицински хеликоптер. Поемат се ангажименти за закупуване на самолети, на Грипени. Такава агресивна военщинита и политика – самолети, оръжия… Имаме си принципни различия между политиката на служебния кабинет и нашата“, заяви Нинова.

Тя отбеляза, че БСП ще разговарят с всички партии, ако получат мандата. Нинова допълни, че БСП няма да отстъпят от позициите си за войната в Украйна и отбеляза, че ако мандатът бъде връчен на ДБ или „Български възход“, това ще е основната тема, което ще защитават. „Нека дойде третият мандат, свикваме Национален съвет, решаваме, гласуваме и го обявяваме“.

Запитана как ще коментира песента на Слави Трифонов за Лена Бориславова, тя заяви: „Ужасно е! Недопустимо! Лена Бориславова беше подложена на изключителен, ненормален натиск. Очевидно искат да засегнат Кирил Петков през нея. Има граници. И в живота, и изобщо“.

Относно участието на дъщерята на Румен Радев във филма, финансиран от БНТ, тя заяви: „Искам да обърна внимание на първичния проблем.

Изслушването на господин Кошлуков беше по повод това, че с пари на данъкоплатците, т.е. с наши пари, се излъчва филм, който унизява нашите кумири – Ботев, Левски. Докога ще плащаме, за да се изкривява българската история, да се поругава българското достойнство?! Още повече, че след двата филма за Левски и Ботев, БНТ тръгнала да финансира трети – за Иван Александър. За дъщерята на Радев – самият режисьор каза едни неща за нея. Но това е вторичен проблем“.

„Реакцията обаче ме изненадва изглежда, че в тази България вече е проблем и да питаш. И след това се излива една вълна на негативизъм. Ние ще сезираме СЕМ по отношение на филмите за Ботев и Левски“, заяви Корнелия Нинова.