Само в 7DniSofia.bg

Делян Добрев за ,,Промяната“: Нарушили са един куп закони! Ще сигнализираме ГДБОП

делян добрев

„Временната комисия за преустановяване на всички факти относно подписването на меморандума „Джемкорп“ за 1 млрд. лв. трябва да подаде сигнал към компетентните институции, за това, че са нарушени един куп закони, както и Конституцията на страната.

Това не е единственият случай, в ПВУ например с поетия ангажимент да се затворят въглищните централи е нарушено пък решение на НС от 2020 г.

Тоест има множество случаи, в които трябва да бъдат сигнализирани компетентните органи като ГДБОП и по много от тези случаи ние ще го направим, включително по нарушаването на решение на НС от 2020 г. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ, предава БГНЕС.

Пълният текст на решението на 44-то НС от 31.01.2020 г. гласи: Задължава се Министерският съвет чрез министъра на енергетиката в срок до 29 февруари 2020 г. да приеме всички необходими мерки за нормалното функциониране на „ТЕЦ Марица изток 2“, в това число и чрез увеличаване на капитала на дружеството от страна на „Български Енергиен Холдинг“, с цел гарантиране на енергийната сигурност на страната като елемент от националната сигурност, независимо от становището на Европейската комисия по този въпрос.

Задължава Министерският съвет да предприеме всички необходими мерки за недопускане в дългосрочен план прекратяване на функционирането и/или ограничаването на производствения капацитет на въглищните топлоелектрически централи от групата на „Български Енергиен Холдинг“.

Възлага на Министерския съвет да предприеме действия за присъединяване на Република България към платформата „Въглищни региони в преход“ без поемане на ангажименти за закриване на въглищни централи.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории