Подпукаха Демерджиев в НС заради мигрантите: Има корупция в МВР. Ще подам оставка ако…

иван демерджиев

„Направихме всичко необходимо с включването на много повече средства, в това число и дронове, които да наблюдаваме не само мигрантите, но и на нашите служители. И намаляха случаите на противообществените прояви на органите на реда. Максимумамът, който може да направи един министър на МВР, е направен“, каза пред депутатите вътрешният министър Демерджиев. Той уточни, че служителите на МВР на близо 50 000. И върху всеки един от тях не може да се упражнява персонален контрол.

„Това, че е един полицай се е замесил в една дейност, не е показателно, че цялата полиция е корумпирана. Аз се гордея с тези служители, които са го спрели и са приложили цялата строгост на закона, въпреки че той си е показал картата“, поясни министърът във връзка с полицая, превозвал мигранти.

„Първо е спрян автомобила с нашия служител, а след това двете пилотни коли, които са го охранявали“, поясни мчинистърът.

Според Демерджиев нямало зачестили случаи на мигрантски натиск. 21 600 чужденци били задържани през 2016 г., а през миналата година били над 14 хил. души. „Ние във вътрешността заляваме повече мигранти и това показва, че правим нещо, което не е правено преди“, поясни министърът.

„Ще си дам оставката, когато министър- председателят ми я поиска“, каза Иван Демерджиев.

„Огромната част от служителите на МВР са доблестни граждани, които искат да изпълняват съвестно задълженията си. Да, както навсякъде в България корупция има и в МВР. Ние сме на прав път. Апелирам МВР да служи за пример за права срещу корупцията“, призова от трибуната на НС вътрешният министър.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории