УЖАС! Ченгета пуснали 2000 бежанци през границата за месец. Осигурявали им чадър в София

мигранти

Близо 2000 бежанци са минали българо-сръбската граница през декември м.г.Те са били пускани от служители на МВР от различни служби, съобщава Lupa.bg от свои отлично осведомени източници.

Служители на столичното Трето районно и жандармеристи осигурявали чадър над бежанците в ж.к. „Красна поляна” и „Факултета”. Друго депо за нелегални мигранти е „Модерно предградие”.

Зам.-директор на Трето районно е бившата съпруга на спортния министър от коалицията на ПП Радостин Василев. Нина Петкова в момента е по майчинство. Тя роди от бившия шеф на СДВР Георги Хаджиев, който бе преместен на работа в жандармерията. Именно кадри от тази служба на МВР се изпращат да гонят бежанци, но вместо да ги залавят, те улесняват пътя им към границата.

„При преследване на бежанци полицията трябва да прояви оперативност, да приложи СРС-та при неотложност за проследяване и заснемане, каквито права има, и от които да се види на кого бежанците ще платят и къде ще бъдат настанени. По този начин ще се разкрие цялата каналджийска мрежа и да се разбере кои са замесените полицаи “, коментира експертът по сигурността Иво Атанасов.

Тази сутрин бе задържан на автомагистрала „Тракия“ полицай, превозвал 31 нелегални мигранти. Той е от специализираните полицейски сили в СДВР и е в системата от две години. В продължение на месеци е бил в неплатен отпуск.

Полицаят, който е на 23 години, е обяснил, че превозвал мигрантите за пари, тъй като имал кредити. При задържането си не е оказал съпротива.

Полицаят е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство. От столичната полиция са започнали дисциплинарна проверка и ще окажат пълно съдействие на органите на разследването.