Само в 7DniSofia.bg

Четирите деца убили своя съселянин, защото не харесали ракията му. Смляли от бой черепа му

полиция

Непълнолетните момчета от село Гъмзово убили своя 59-годишен съселянин, тъй като не харесали ракията, която им продал.

Днес по време на брифинг на полицията и прокуратурата стана ясно, че ще бъде поискан постоянен арест за трима от непълнолетните престъпници, четвъртото момче ще остане под закрилата на МВР, тъй като е едва на 10 години.

„Убийството е извършено по особено жесток начин, причината за престъплението е злоупотреба или употреба на алкохол“, посочи говорителят на прокуратурата във Видин Владислав Влашев. Съдебният лекар е установил, че смъртта е настъпила вследствие на удари с крака и ръце.

Влашев допълни, че побоят е извършен след употреба на голяма количество алкохол от децата, като най-вероятно момчетата са започнали да пият още в Новогодишната нощ, в следващите дни са празнували рожден ден на едно от тях и са продължили да употребяват алкохол.

Кметът на Гъмзово Венизел Флоров разкри, че причината за агресията е закупена от жертвата ракия, която заподозрените не харесали. „Не била хубава, върнали са я, а човекът им е върнал парите. Според разследващите е бит с твърд предмет и ритан. Има счупена горна и долна челюст, череп, разкъсани устни”, обясни кметът пред NOVA.