Само в 7DniSofia.bg

Борисов поля със студен душ ПП и обяви: В изолация сте! Документът е обречен

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра парламентарната група на партията в централата им малко преди началото на парламентарната седмица. Той коментира предложения документ от „Продължаваме промяната“, който ще бъде гласуван до края на седмицата в Народното събрание.

„Техният инат доведе до това, че отново се връщаме в изходна позиция. Преди време предложих преди да се раздадат мандатите да се направи подобен документ. И след това да се търси мнозинство. Ние предложихме такъв вариант, но не се прие. Сега се предлага същото“

„Ние предложихме такъв вариант, който не се прие – сега, копирайки ни, предлагат същото. Техният инат ни връща в началото. Вътре са написани неща, много от тях безотговорно, защото тези хора вече 2 години са министри, премиери и можеше много от тези неща да са в много работна фаза или дори завършени“, каза той.

„Това, че лидерите на партиите не отидоха на обсъждането на този документ, показва изолацията, в която са изпаднали „Продължаваме промяната“. С изключение на ДБ, но те харесват всичко, което ПП предложи. Несериозен е начинът, по който се предлага този документ, затова и мисля, че е обречен“, сподели Борисов.

„Към началото на август е 3,47 лева, а към днешна дата е с 58 стотинки по-евтин. Бензинът е с 84 стотинки по-евтин. Това, което говорихме тогава, че докато ПП е на власт, от джоба на българина изтича по близо лев за всеки литър, виждате, че сме много близо до истината. Всичко това е отивало в нечии джобове“, каза той.

„Това, че „Промяната“ си замина скоропостижно, донесе само просперитет и не толкова дълбоко бъркане в джоба на българина. Това е факт. Около 6 млн лв. на ден са заминавали в нечии джобове. И те сега ми предлагат план как трябвало да бъде икономическото развитие и модернизираното развитие на страната. З две години ние видяхме само разруха и спад във всичко“, отсече лидерът на ГЕРБ.

„Нищо от това, с което ни плашеха, не се случи. Нариха ни войнолюбци, но цените на горивата продължават да падат. И ако ни бяха послушали за инфлацията, да я овладеем, сега щяхме да сме още по-напред. Бъдете смели, благодарение на вас се случи и диверсификацията на ядреното гориво“, добави той.

„Още утре ще ви предложа да внесете в парламента проекторешение за 7 и 8 реактор на АЕЦ „Козлодуй“. За да може след време, когато изпаднат от работа 5 и 6 реактор, да можем веднага да си заместим мощността“, обърна се той към Делян Добрев, Жечо Станков и Теменужка Петкова.

„Партията на „Промяната“ е обезглавила българската енергетика, след година и половина ТЕЦ-овете в Маришкия басейн приключват. Трябват ни нови реактори. Никой разбиращ енергиен експерт не би се съгласи да си унищожим 60% от производството на енергия. С това се взима 4% от БВП. Незабавно внесете предложение и задължете служебното правителство да не допусне тази катастрофа“, призова председателят на ГЕРБ.

„Поинтересувайте се кой е подписал, кое е физическото лице, изпратено да подпише този документ, който убива българската енергетика“, заръча на депутатите си той.

„Имате доста задачи, разпределете си ги и още утре в деловодството на парламента да бъдат внесени тези закони“, заключи Борисов.