Само в 7DniSofia.bg

АЙ СТИГА, БЕ: Полицаят с три катастрофи отрича да е шофирал, поставиха му ултиматум

катастрофа

Служители на МВР установиха полицая, който причини три катастрофи в София на 31 януари и образуваха дисциплинарно производство срещу него, предава Телеграф.

На униформения са връчени два акта за нарушения на Закона за движението по пътищата, но той отрича да е бил зад волана на автомобила. Даден му е тридневен срок, за да посочи кой е шофирал автомобила.

Пред журналисти главният секретар Петър Тодоров беше категоричен: „Той е шофирал“. Той обаче отказа да посочи дали полицаят е тестван за наркотици.

На 31 декември шофьор направил две катастрофи в рамките на минути и избягал. Първият сблъсък станал на столичния булевард „Цариградско шосе” и кръговото движение „Площад на авиацията”.

Тогава водачът на автомобила избягал от мястото и на метри от първия инцидент, на бул. „Цариградско шосе” 87, отново направил катастрофа, от която също избягал.

На кадри, които бяха споделени в групата „Забелязано в София”, се вижда как видимо неадекватен водачът на автомобила блъска и друга паркирана кола на тротоар в квартал „Орландовци”.

Трети ден органите на реда издирвали полицая, който е разузнавач от “Криминална полиция”. Автомобилът му бил открит в “Орландовци”.