БГ ,,майстор“: Плочки над повивалник се откъртиха и паднаха на сантиметри от бебе

падане

Майсторът вероятно не си е свършил работата качествено, предава glasnews.bg.

Тревожен момент преживя майка на бебе, оставено на повивалника в дома им. Владимира Христозова разказва в социалната мрежа Фейсбук, че плочки над повивалника са се откъртили и са паднали на сантиметри от главата на девет месечния й син. Падналите плочки са две, а размерът им е значителен.

Плочките са се откъртили заедно с лепилото по тях – в случая те тежат повече от едно малко бебе. По чудо бебенцето, което в този момент е било на повивалника, не е пострадало. Майката е реагирала инстинктивно и е успяла да избута падащите плочки към стената – така те са минали покрай главата на сина й.

Владимира Христозова споделя, че въпросните плочки са слагани само преди три години, а баща й, без особени усилия, е успял да откърти съседната плочка и всъщност се оказало, че повечето от тях бият на кухо.

„Мили хора, пиша тази публикация с идеята, че мога да предотвратя неприятната случка, която ни се случи. Много се говори за бебешката безопасност и аз както повечето нови родители изгледах що имаше симинари в интернет пространството, но и през ум не ми е минавало, че плочки над повивалника могат да се откъртят и да паднат на сантиметър от главата на девет месечният ми син“, написа в социалната мрежа Христозова.

Майката не си позволи да коментира работата на майстора.

„За щастие бебето е добре, аз още треперя, майсторът на плочки – няма да го коментирам, но моля ви, проверявайте ги“, написа още тя.

Ибо коментира, че стената е трябвало да бъде грундирана, „затова цялото лепило е останало в плочката, а човекът, който e ги е лепил, не е бил майстор. По-добре кажете кой е да се знае. А точно над главата на бебе, защо трябва да има плочки е друг въпрос. Ако трябва да има – защо не по-малки, които са малко по-сигурни. Добре, че всичко е наред“, написа той.

„Като гледам как е мацано лепилото върху плочката, тоя хич не е майстор. Лепило се слага върху стената с гребен (ако е равна) и задължитело върху плочката се нанася тънък слой лепило. Може и обратно, но пада производителността. Освен това на тази стена няма грунд. А относно въпросите „Защо плочки в стая“, аз съм си облицовал комина например, защото като се чисти няма как да не се изцапа латекса. А като е плочки, измивам ги и готово. Само, че за комина, понеже се ползва, използвах супер флексово лепило церезит цм 35. И да, кажете кой е „майсторът“, за да не пострадат и други“, коментира Валентин Димитров.