Мариан, който преби до смърт съседа си: Искам само да уточня – той ми е първи братовчед

IMAGE_13427240_40_0

„Искам само да уточня – пострадалият ми е първи братовчед.“ Това бяха последните думи на Мариан Паскалев от Куклен пред Окръжния съд в Пловдив. 48-годишният мъж е обвинен в умишленото убийство на съседа си Ламбри Латев на 29 декември. Двамата са имали дългогодишен спор. Днес в първото заседание на съда за 2023 г. съдия Спасимир Здравчев остави Паскалев зад решетките, предава 24 часа.

Във фаталната вечер 55-годишният Латев влязъл в имота на братовчед си, което станало повод за побоя. По-младият мъж започнал да го удря с юмруци и ритници, като продължил и на двора.

„От съдебномедицинската експертна справка виждаме, че на пострадалия са причинени черепно-мозъчна, коремна и гръдна травма със счупване на множество ребра. Нанесени са му много силни удари с юмруци и крака по цялото тяло, като считам, че при побоя има елементи на жестокост, макар обвинението да не е такова”, каза прокурор Иван Спиров. Той посочи, че мотив за извършеното престъпление е проникването в дома на Паскалев, но въпреки това поиска от съда да му бъде определена мярка за неотклонение “задържане под стража”.

“Моля да не се надхвърля правната квалификация”, контрира адвокатът Красимир Елдъров. Защитникът припомни за подобен случай от преди 2 години, когато крадец беше застрелян в дом в Пловдив, но извършителят не беше задържан, и поиска клиентът му да бъде пуснат под домашен арест.

След анализ на доказателствата съдия Спасимир Здравчев прецени, че в случая не може да бъде определена по-лека мярка за неотклонение. “Да, Паскалев има адрес, но той е там, където е извършено престъплението”, заяви той и добави, че от 2010 до 2021 г. обвиняемият е работил в Испания, има изградени социални контакти там и съществува опасност да избяга извън страната. Здравчев посочи също, че са установени наранявания по цялото тяло на пострадалия – от главата до краката.

Мариан Паскалев има право да обжалва определението пред Апелативния съд в 3-дневен срок.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории