Само в 7DniSofia.bg

Напрежение и възмутени пътници в градския транспорт в София: Системата е объркана

служителка

Електронните билети за време в градския транспорт в София вече са факт.

В първите дни след въвеждането на новите билети в София, се стигна и до напрежение сред пътуващите.

„Изобщо не са удобни, жената ме държи 30 минути, защото никой не ги е обучил и ние, потребителите, вечер разбра за това. Търсила съм 2 часа информация в интернет, докато открия нещо полуизяснено. Тук важи правилото: защо да е лесно, като може да е трудно“, възмути се софиянка.

„Днес ми продадоха хартиена карта, която не важи за градския транспорт. Сега ще отида в павилиона, който мия продадоха, за да я върна“, сподели друга пътуваща.

Цената на билет 30+ минути се запазва от 1,60 лв. За 60+ минути струва 2,20лв, а еднократен билет, продаван от шофьора, е 2 лева.

„Купила съм онлайн, става доста по-бързо и е по-удобно“, коментира столичанин.

„Възползвах се току-що, системата е още малко объркана и служителките едва се оправят, но ще свикнем, както с всичко друго“, категорична бе друга гражданка на столицата, разказва BG ON Air

Валидацията при качване в превозното средства става задължително за всеки вид превозен документ. Санкцията е 3 лв., а в първите няколко седмици ще има толеранс към пътниците.

Валидацията е необходима, за да може да се пускат допълнителни превозни средства по натоварените линии в час пик, обясниха от общината.