Само в 7DniSofia.bg

Боян Чуков за 2022г.: Национална катастрофа у нас, увертюра към Трета световна война в Украйна

боян чуков

Примирие в Украйна не може да има, за Русия войната е екзистенциална – ако я загуби, ще се разпадне.

В САЩ е щабът на тази увертюра към Трета световна война, която няма да е ядрена, тъй като има договорка между руснаците и американците

„Сигурен съм, че след време България ще определи 2022-а като много позорна и то преди всичко за т.нар. български елит. … Уверено вървим към поредната национална катастрофа, не мисля, че тя ще е много далече във времето. С този политически елит нищо хубаво няма да се случи на държавата“.

Това каза пред БНР анализаторът и експерт по международна сигурност и борба с тероризма Боян Чуков.

По думите на геополитическия наблюдател няма война между Русия и Украйна, а „в Украйна се води война между САЩ и Руската федерация“.

„В този момент резултатът е 1:0 в полза на Вашингтон срещу Москва,“ коментира той.

Мнението на Чуков е, че в САЩ е щабът „на тази увертюра към Трета световна война“. Прогнозата му е, че тя няма да бъде ядрена, тъй като по думите му имало договорка между руснаците и американците.

„Европа е логистиката. Украйна ще дава пушечното месо и терена“, каза той.

Примирие в Украйна не може да има, заяви още международният анализатор и добави, че за Русия тази война е екзистенциална – ако я загуби, Руската федерация ще се разпадне.

Боян Чуков коментира и случая с българския разследващ журналист Христо Грозев, когото Русия обяви за федерално издирване.

„Цялата история на пръв поглед изглежда прекалено ясна, но когато се зарови в детайлите, човек започва да получава и втори, трети прочит, което усложнява и не позволява на хората, които се занимават с този случай, да бъдат категорични,“ обясни той.

Анализаторът се позова на публикация в български сайт от 2021 г., която по думите му проследява професионалната траектория на Христо Грозев:

„Там виждаме, че той е дете на перестройката в България“.

Чуков изказа мнение, че „не е ясно в началото откъде е тръгнал журналистът, защото е ясно докъде е стигнал“:

„Въпросът е защо точно сега. Ако бях в контраразузнаването, щях да си задам въпрос дали руската страна не иска да го легендира, че той е свързан с евро-атлантическите служби“.

Международният анализатор коментира, че има съмнение, че журналистът Христо Грозев е свързан с разузнавания и „започва да ми прилича на хора, които работят за няколко разузнавания и с времето започват да се преориентират в една посока, но за сметка на друга, към която са имали ангажимент. Рано или късно идва моментът, когато трябва да претърпят щети, но какви ще бъдат, не мога да кажа“.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории