Само в 7DniSofia.bg

Гордей се, България! Всички говорят за 6-годишната Елизабет! Постави 10 държави в краката си

мис неапол

Двоен повод за гордост даде на всички българи 6-годишната Елизабет Армен Амбарцумян. Малката красавица с невероятен глас от Пловдив спечели международния конкурс EUROTALENT 2022 в Неапол. На сцената му тя успя да пребори участници от Италия, Мексико, Турция, Португалия, Тайланд, Малта, Румъния, Испания и да грабне безапелационно сърцата на публиката, предава Марица.

По време на гостуването си в италианския град Елизабет получи и друго признание. Тя бе провъзгласена за Мини Мис Неапол и се сдоби с корона като ослепителната си майка – новата Мисис България Манита Вартан. Мани също спечели награда в Неапол заради отдадеността към своето талантливо малко съкровище, с което пътува за участия навсякъде по света.

„За мен като майка е огромна отговорност и чест Елизабет да бъде мое дете. Страхотна емоция ми донесе и призът, с който бях удостоена от президента на EUROTALENT 2022. Благодаря на всички за подкрепата, на вокалните педагози за неуморния труд и грижи“, вълнува се Мани.

Дъщеря й Елизабет бе номинирана за Eurokids/Eurotalent след отличното й представяне в международния конкурс Sofia Grand Рrix ,който се проведе през септември 2022 г. с участието на 10 държави и международно жури от музикални специалисти.

От най-ранна възраст тя разполага с репертоар на три езика. Носител е на редица медали и отличия от национални и международни конкурси и състезания. Част от тях са две първи места от Международния фестивал „Корабът на мечтите“, златен медал от Международния фестивал „Карнолски“, сребърен медал от Националния конкурс „Петнадесет лалета“, сребърна статуетка от Националния конкурс “Полските щурчета” под патронажа на Веселин Маринов, 2 златни медала на международния конкурс София Гран При, бронзова статуетка от МФИ “Утринна звезда” – Златни пясъци, и приз статуетка от “Северно сияние” – Русе.

Завършва майсторски клас при маестро Етиен Леви по време на Детския фестивал “Карнолски” за вокално майсторство тази година на Българското Черноморие. В момента е солист във вокално студио „Синтез“ към ОДК – Пловдив, и е в класа по пиано на професор Пламен Арабов.