Изненада в парламента! Асен Василев и Деси Атанасова се оказаха с общ рекорд

асен василев

Има едно нещо, по което „Продължаваме промяната” и ГЕРБ си приличат – ораторите. Асен Василев и Десислава Атанасова се сродиха по политически рекорди. Двамата са говорили най-много от парламентарната трибуна, показа справка на „Флагман“, получена по Закона за достъп до обществена информация. Статистиката е за времето от откриването на 48-ото НС на 19 октомври до 16 декември.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев е рекордьор по брой излизания на трибуната – 177 пъти. Той е говорил общо 5 часа и 19 минути. Другият лидер на ПП Кирил Петков се е изявявал около 4 пъти по-малко – 44 излизания за 1 час и 44 минути.

Десислава Атанасова, която е председател на най-голямата парламентарна група – тази на ГЕРБ-СДС, е говорила 140 пъти. Тя обаче е рекордьор по продължителност – общо 5 часа и 49 минути.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, председател на ДПС, също впечатлява по тези показатели. Той е излизал на трибуната 111 пъти за 4 ч. и 22 мин.

Отличава се и Петър Петров от „Възраждане“. Адвокатът е бил на трибуната 99 пъти за 4 ч. и 2 мин.

Настимир Ананиев от ПП е имал 105 изказвания за 3 ч. и 33 мин.

А Петър Чобанов от ДПС е говорил 3 ч. и 53 мин. Той обаче е председател на бюджетната комисия и му се налага да чете дълги закони за второ гласуване, което също влиза в статистиката.

С близки показатели са председателите на БСП и „Възраждане“ Корнелия Нинова и Костадин Костадинов. Двамата са били на трибуната по близо 50 пъти за около 3 часа и половина.

На обратния полюс са двайсетина депутати, които не са излизали нито веднъж на трибуната. Сред тях се откроява рапърът Ицо Хазарта.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории