Световен рекорд! Най-силният българин издърпа две мотриси, тежащи 166 тона

световен рекорд

Пловдивчанинът Мариян Димитров, който носи с гордост званието „най-силният българин”, издърпа 166 тона за по-малко от минута. След няколко месеца подготовка пловдивският стронгмен успя да издърпа две мотриси тежащи по 83 тона на „Интермодалния терминал” в Пловдив, пише Trafficnews.bg

„Можех и още, но стълбата свърши”, заяви нескромно той. Въпреки ограниченото време за тренировки и финансови възможности, Димитров вече се готви за нови рекорди, както и за състезания по „Стонгмен”. Постижението от 166 тона обаче не „било интересно” на „Гинес”.

„Комуникацията с тях е много трудна. Всичко се плаща при тях, дори и отговор на имейл. След като им описах моя рекорд, те казаха, че това не било интересно и ми предложиха да подобря други рекорди, като „най-дълго теглене на автомобил на стадион”, каза Димитров. Самият рекорд е 24 часа и е дело на мъж, който има онкологично заболяване.

„Все още не съм решил къде ще се състезавам. Имам няколко покани за „Арнолд Класик”. Обмислям дали да отида в Германия или Южна Африка. Честно казано втората дестинация ме влече повече, защото не съм бил там. Проблемът е, че почти всичко си поемам аз като разходи, а без сериозни спонсори е трудно”, каза най-силният българин.

Той работи като криминалист към ОД на МВР – Пловдив, като всяка свободна минута я отделя в залата за тренировки.

Следващата голяма цел между състезанията е да подобри собствения си рекорд, като изтегли 3 локомотива по 83 тона или общо 249 тона.

Ето и постижението на най-силният българин: