Ужасяващо! Пиян дистрибутор на косъм да убие сина на етническия лидер Ашим Асан

линейка полиция

Пиян шофьор едва не уби Фаик Хасан, син на етническия лидер Ашим Асан в неделя вечерта. Инцидентът станал около 19 часа на ул. „Мортагон”, близо до пресечката с бул. „Шести септември”. Пикап „Пежо” с рекламни надписи на пивоварна „Каменица” се забил в алфа ромеото на Фаик, а след това водачът избягал. Раненият шофьор е настанен в неврохирургията на УМБАЛ „Свети Георги” . Той е със сътресение на мозъка и вътрешни травми.

„Карах в посока „Шести септемви” и видях пежото, което криволичеше. Изтеглих се максимално вдясно, но бусът влезе в моето платно и ме удари. Загубих съзнание, а когато се свестих другата кола я нямаше”, разказа Фаик за „Марица”. След удара виновният водач изчезнал, въпреки спуканата си гума, но бдителен гражданин с велосипед го последвал. Видял как се блъснал в едно дърво, а след това шофьорът и спътникът му изоставили колата и избягали.

Асан се обадил на 112, на място пристигнал патрул от Четвърто РУП. На таблото на фирменото пежо имало визитна картичка и Фаик позвънил на телефона . „Обади ми се някакъв мъж, който говореше завалено и каза, че е собственика. Помолих го да дойде и след малко той пристигна. Едната му ръка бе превързана с някакъв кървав бинт, едва си стоеше на краката” разказа Фаик. Полицаите проверили с дрегер двамата водачи. Пробата на 37-годишният дистрибутор Димитър Георгиев едва не „счупила” дрегера. Уредът отчел 3, 11 промила.

Димитър заявил на полицаите , че той не е карал колата, но очевидци на катастрофата го опровергали. Задържан е за 24 часа в ареста, а срещу него е образувано досъдебно производство. „Разбрах, че после са го водили да му правят кръвна проба и той е буйствал в болницата”, твърди Фаик. Той смята, че се е разминал на косъм от смъртта. „Ако бях пеш щеше да ме премаже. Или ако не беше ударил моята кола, някой друг щеше да пострада”, твърди Хасан. Ударът бил толкова силен, че двигателят на алфата паднал.