Адът се отприщва: 600 000 тръгват на път, движението се превръща в кошмар

задръстване

По празниците адът се отприщва! „Очакваме около 560 000 пътувания за Коледа и Нова година. От тях около 70 000 са в чужбина. Същият брой чужденци се очаква да пристигнат у нас. Голяма част от резервираните пакети са тридневни“, каза по Нова нюз проф. Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Според него има ръст на пътуванията в чужбина. „Около 30% са повече отколкото е възможно пазарът да даде. Регистрираме 100-150 000 записвания дневно.

Интересът за Нова година беше по-голям от пазара – не е имало места. Най-желани са луксозни вили и къщи за гости, частни и спа хотели. Обикновено туристите искат да отседнат при познат домакин – над 38% предварително запазват местата си“, заяви той.

По думите му има повторяемост само при по-близките дестинации – Гърция и Турция. „В момента сме 12-13% под нивата от 2019 г., ще достигнем нейните нива през 2024 г.

Около половин милиард е приходът за туризма от украински бежанци. Очакваме около 1,2 млн. чужденци да влязат у нас между декември и март догодина“, прогнозира проф. Драганов.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории