Изоставен ресторант създава проблеми на близо 50 семейства в столичен квартал: Опасен е за всички

1510314

Бившият ресторант “Заводска среща“ в индустриалната зона на София, се е превърнал в проблем за 49 семейства, предава NOVA. Опасност от пожар, спукани тръби за парно, висящи счупени стъкла са само част от нещата, които ги притесняват. В заведението, което е разположено в ж.к. „Толстой“, всеки ден се хранят работници от близките фабрики и предприятия. До средата на 90-те, когато ресторантът спира да съществува и се превръща в проблем. Проблем, за всички 49 апартамента разположени над него.

“Най-големият проблем е, че е отворено отвсякъде. Това лято даже се наложи с метла да избутам стъклата, които се бяха закачили така, че да не паднат върху някого“, казва Калина Веселинова.

“Имахме няколко инцидента с бездомни хора, които влизаха вътре да пренощуват и палеха огньове, както и с мигранти. Викали сме пожарна, за да не пламне блока“, казва Екатерина Филчева.

“Топлообменната система на парната инсталация на целия блок минава през въпросното заведение. И предвид, че има счупени прозорци, зимно време имаме примерно спукани тръби“, казва Станислав Димитров.

Така, за да не останат изненадващо на студено, от етажната собственост винаги държат в касата резервни пари за ремонт на инсталацията.

Преди няколко години от Район „Надежда“ правят предписание на собственика. Фирма, която според публично достъпната за нея информация, през годините сменя предмета си на дейност няколко пъти. Собствениците проявяват загриженост, но за кратко.

“Дойде представител техен на нашето общо събрание, беше наясно с всички проблеми, знае за какво става въпрос, но оттогава връзка с тях нямаме“, казва Екатерина.

“Поемаме ангажимента в следващите дни, както да отидем и да видим какъв е проблема, така и да се опитаме по най-бързия начин да го отстраним и да затворим отново обекта. Желанието ни е преди празниците да бъде затворен“, каза Веско Янков, представител на фирмата собственик на имота.

Към настоящия момент обаче заведението изглежда по същия начин и създава същите проблеми.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории