Софиянци вият от ужас! Вандали посегнаха на Рождественската сцена на пл. Света Неделя

отец

Само седмица след като до църквата Света Неделя в столицата бе поставена сцена, изобразяваща раждането на Христос, фигурата на агнето беше открадната, съобщава БНТ.

„За жалост, във вчерашния ден сутринта поради незнайни причини незнайни хора са посегнали на тази красота, бих казал. Едно от тези агнета е взето, счупено, изкъртено, не знаем дали е нарочно, не знаем по какви подбуди и от какъв човек, но факт е, че го няма. Жалко за тези хора, може би не знаят какво правят“, коментира отец Петър Славов.

Изграждането на Рождественската пещера беше подарък на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит за децата на София, инициативата е осъществена с негови лични средства. Къщичката беше подготвена от Калоян Илиев и доброволци от столичния храм „Рождество Христово“, с разрешението на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Организатор на инициативата е Велина Андонова, учител в Неделното училище на столичния храм и сътрудник-доброволец на Софийска света митрополия. За първи път в столицата на централно и публично място се поставя сцена на Рождество Христово. Засега извършителят на посегателството остава неизвестен.