Само в 7DniSofia.bg

Идва голям сняг! Синоптик бие аларма: Времето рязко ще се промени. Ще натрупа много!

сняг

„Последните прогнози са, че на 24 срещу 25 декември ще завали дъжд. Температурите ще бъдат 6 и 12-13 градуса. Валежите ще бъдат слаби. Оставаме в периферията на по-активните атмосферни процеси, но въпреки това на 24 декември вечерта в планините ще превали сняг. На 25 декември температурите ще се понижат за кратко и валежите ще спират. От 26 декември започва постепенно затопляне“, заяви синоптикът Петър Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му покрай коледните празници температурите в крайните южни райони ще достигат до 13-14 градуса, а в столицата – около 9.

„Очаква ни топла новогодишна нощ, но на 1 януари времето рязко ще се промени. Очакват се интензивни снеговалежи и сериозно натрупване“, отбеляза той.

Янков прогнозира валежи по Атлантическото крайбрежие – Лондон и Париж, където температурите ще са между 10 и 13 градуса. На север към Чехия и Полша те ще бъдат между 5 и 10 градуса. В скандинавските страни ще паднат до 1-2 градуса.

„В Северна Украйна по Коледа ще превали сняг, в Киев температурите ще се движат между 2-3 градуса. Най-топло ще бъде по Средиземноморието с температури межди 14 и 18 градуса“, обобщи синоптикът.