Радев за военната помощ за Украйна: Има сключен международен договор. Нинова какво умува?!

румен радев

Войнолюбците в Народното събрание взеха решение за военна помощ за Украйна с огромно мнозинство и задължиха служебното правителство да сключи договор със страната за такава помощ. Това коментира държавният глава Румен Радев, предава Tribune.

„В днешната крехка политическа ситуация, всяка институция и всяка партия трябва да се придържа към закона. Ветото е абсолютно безпредметно. Сезирането на КС след ратификация на международен договор е невъзможно. Съдът няма за какво да се произнесе. Докато Нинова умува дали да сезира КС, което е безнадеждна кауза, Министерството на отбраната свърши нейната работа. То ревизира наложения му от парламента договор с Украйна”, поясни той.

„Тази алинея срещу която протестира Нинова отпада от договора. Това е съгласувано с украинската страна и ще бъде внесено като проектодоговор в НС след празниците. Надявам се Нинова да не предава социалистите и да гласува промяната в договора, че нито едно правителство няма да може само да взима решение за даване на помощ за Украйна”, поясни президентът.