Бой за пакет бонбони! Пребиха седмокласничка в столично училище, тя проплака: Риташе ме в лицето

ученичка

Само седмица след като се мести в ново училище, седмокласничка се прибира вкъщи с посинено око и видими белези от насилие по лицето. На майка си обяснява, че по-голямо момче я нападнало заради пакетче бонбони. Семейството на ученичката съвсем скоро се завърнало от Англия. Случката се разиграла в столичното 28-о училище в кв. „Красна поляна”, предава НОВА.

„Бяхме в магазинчето в училището. Купих си желирани бонбони и един от неговите приятели ми взе бонбоните. Аз му казах: „Може ли да ми върнеш бонбоните?”, той ми ги върна, а след това това момче започна да ме псува, да ми се дърпа, пита ме дали ще го пия”, разказва потърпевшата седмокласника. Попитал я знае ли майка ѝ вечер колко „дърпа”. Така приключил спорът в стола. Ученичката влязла в час, а след като свършили часовете ѝ, тръгнала да се прибира, а момчето, което е с година по-голямо от нея, я настигнало.

„Те бяха пет момчета – той и неговите приятели. Той започна да ми прави едно движение с глава, все едно ще ме удари. Слагаше си краката пред моите и искаше да ме спъне. След като излязохме навън, той започна да ме бута и да ми казва „Айде да те видим как се биеш”, спомня си момичето. Ударил ѝ шамар, дърпал ѝ косата, след като паднали на земята. По думите на седмокласничката няколко пъти я ритнал в лицето. „След това си ударих главата в стълбите на входа”, казва още тя.

Емилия Цанева е майка на битото момиче. Тя е притеснена именно заради удара в главата на дъщеря ѝ. Казва, че предстои да извадят медицинско свидетелство. Говорила и с класната на дъщеря си. Поискала номера на родителите на момчето. NOVA също потърси ръководството на училището. Директорът обясни, че става въпрос за дете с по-буен нрав. На ученика предстои да му бъде направено последно предупреждения за изключване, а родителите му ще бъдат извикани на място.

Прокуратурата започва проверка по случая. Тя е възложена на 3 Районно управление при СДВР. В хода на проверката следва да бъдат снети сведения от всички лица, които имат отношение към случая.

След събиране на относимата информация, наблюдаващ прокурор ще прецени дали има достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и дали да бъде образувано досъдебно производство.