Силен тътен огласи София! Железа от камион премазаха лека кола на бул. „Христо Ботев“ (ВИДЕО)

payimage-564412

Поредният инцидент стана в центъра на София тази сутрин, сигнализираха очевидци във фейсбук. Железа от камион се изсипаха върху лек автомобил на Солни пазар, бул. „Христо Ботев“ и „Позитано“. Видеото бе публикувано от Dragan Milev – Darry, под чиито прозорци стана сакатлъкът. Огромният камион е натоварен с метални елементи за скеле. До него е спрял лекият автомобил. И в един момент предницата на колата е затрупана исмазана от тежестта. Счупено е и предното стъкло. Автомобилът е на млад човек, който също живее в близост.

Изведнжъж се чу тътен от свличащите се железа, разказа пред Столица.bg свидетел на инцидента. За щастие няма пострадали хора. Металните пръти можеше да премажат колата и човека в нея. Някакво чудо е, че няма жертви, коментира той. Металните елементи са предназанчени за голям строителен обект на Солни пазар. Инцидентът става на метро от Министерство на земеделието и „Македония“, където е централата на ДНСК. Железата от пътното платно и леката кола вече са разчистени, но камионът е все още на място. „Леката кола спаси човешки живот, защото ако не беше тя, металните елементи щяха да стигнат до тротоара, по който винаши има много хора“, разказа друг очевидец. Строителният обект не е обезопасен, както и зоната при товаро-разтоварната дейност на камиона.

Строежът е доста проблематичен, беше спрян за известно време. Заради него имаше обвинения към бившия министър на културата Боил Банов, че е позволил да се строи при намалени отстояния до паметник на културата, каквато е сградата на Министерство на земеделието. Живеещи в съседство до обекта разказват как работниците са чужденци, а преките им началници са българи. Не си говорят, а се разбират с „жестомимичен език“ – ръкомахане. Хората не са изненадани от случилото се със затрупаната лека кола, но са категорични, че бързо трябва да се вземат мерки, за да се предотвратят по-тежки инциденти.