Става страшно: Излезе нов случай с буйния нрав на актьора Юлиан Вергов

юлиян вергов

Напоследък на актора Юлиан Вергов никак не му върви, тъй като името му се замеси в скандала на годината с побоя над Диана Димитрова. Но всичко не спира дотук, а нови сведения подхранват информацията, че Вергов има проблем с гнева, предава Марица.

Скандален случай с участието на актьора Юлиан Вергов взриви социалните мрежи. За него разказа писателят Красимир Симеонов, който твърди, че е бил очевидец на ситуацията, в която звездата на Народния театър си изтървал нервите на борда на самолет.

Симеонов е публикувал разказа си за случилото се преди точно месец в своя личен фейсбук профил, а историята провокира, лавина от коментари.

„Насилието над актрисата Диана Димитрова, за което тя сподели в социалните мрежи. Много рядко вземам отношение по злободневни теми. Но понеже скоро се оказах случаен свидетел на едно изстъпление на Юлиян Вергов…

28.11.22, понеделник, сутрешният полет Варна – София. След кацането и преди окончателното спиране на самолета една жена стана от мястото си и започна да си сваля багажа.

Стюардесата й направи забележка по уредбата и всичко щеше да свърши дотук, ако не беше великият актьор Вергов, който се разкрещя на жената. Хората в салона се умълчаха, той си крещеше, вероятно смятайки се за голям мъж. Беше доста неловко, защото споменатият е разпознаваемо лице и тази проява на агресия беше смущаваща за всички присъстващи. Това е случката.

По-скоро ме изненадва реакцията на широката публика от подобни ексцесии. На какво се чудим?! На мутробарока, в който живеем? На дебилния „елит“, който дава тон за развитие на тези процеси? На неолибералния фашизъм, който създава подобни човеци и ги лансира? На мръсотията в днешното ни общество, в което е по-модно и по-препоръчително да си интелектуален пехливанин, отколкото честен творец, застанал зад унижените и оскърбените и въобще зад истината? И най- накрая на собственото си малодушие, което търпи цялата тази измет?!

Защото проблемът наистина е доста по-сериозен.

По-смелите ще признаят, че навсякъде в творческите обединения е така.И ще са прави – мутрогенезата на псевдодемокрацията ни е залегнала в основите на всички творчески съюзи у нас. Където обикновено няколко овластени бимбашии обират мазнината с мръвката от казана с врящия курбан, а останалият народ хрупа праз и лук отстрани, върти послушно опашка и чака да му метнат някой оглозган кокал… Боже, благодаря ти, че съм част от тази мизерия!“, пише Красимир Стоянов.

Всъщност в последния месец Юлиан Вергов е сред най-коментираните български звезди, пише „Ретро”. Все още тема No1 в арт- гилдията и в обществото е скандалът около актрисата Диана Димитрова, която разкри, че преди 5 години е била пребита от свой колега по време на снимки. Но продължава да не назовава директно името му.

32-годишната Диана нашумя с ролята си на д-р Зорница Огнянова в хитовия докторски сериал „Откраднат живот“, където с Юлиан Вергов по сюжет имаха връзка. След изявлението на актрисата в медийни публикации се появи версията, че тъкмо той може да е човекът, за когото говори Димитрова.