СКАНДАЛНО! Ето как Симона и други полицаи са укрили Семерджиев след мелето на „Черни връх“

георги семерджиев

Скандални факти за опит да бъде укрит Георги Семерджиев изнесе адвокатът на семейството на загиналата в катастрофата на бул. „Черни връх“ Хариет Стефанович.

Приятелят на бившата полицайка Симона Радева – Мирослав Якимов, който е полицай в 4-то РПУ не е снел данните на свидетел, който е видял Семерджиев да бяга от мястото на катастрофата. Според адвокат Пламен Георгиев, показанията на Радева противоречат на доказателства по делото, съобщава БНТ.

Полицаи, които нямат разследващи функции са пипали забравените в автомобила телефони на Семерджиев и още в първите минути след катастрофата са знаели кой е управлявал колата. От този факт може да се предположи, че тези униформени са познавали този човек.

Има данни, че приятелят на Симона Радева – Мирослав Якимов, който е полицай в 4-то районно и е бил на работа през нощта е уведомил бившата полицайка, че Семерджиев е катастрофирал, а тя е помогнала той да се укрие и не е казала къде може да бъде открит.

Свидетел е заявил пред Якимов, че е видял в каква посока Георги Семерджиев е побягнал, но полицаят не е записал личните данни на този свидетел и сега той остава неизвестен.

Неверни са твърденията пред съда на бившата полицайка Симона Радева, че ден по-късно е научила от медиите, че Семерджиев е причинил тежката катастрофа на 5 юли вечерта, твърди адвокат Пламен Димитров.

„Тя каза, че не е знаела, че Георги Семерджиев е катастрофирал, което не е вярно, въпреки че не са дадени към този момент показанията на нейния приятел Мирослав Якимов. Същият е заявил в досъдебното производство, че след като става ПТП-то са били изпратени там.

Той се приближава до автомобила, разпознава автомобила, че е на Семерджиев по черните джанти и звъннал на Симона Радева да ѝ каже: „Май Георги направи голяма беля“, посочва Димитров.

В този момент с личния си автомобил Радева е пътувала към автомивката на Семерджиев и е минала покрай катастрофата. Пред съда твърди, че по молба на Семерджиев натоварила в колата си стълба, която закарала до кооперацията, в която той живее, но не знае за какво е била необходима тази стълба.

„Съдът ѝ показа снимки от охранителни камери как тя слага и държи стълбата подпряна на кооперацията, където живее Семерджиев“, уточнява той.

На мястото на катастрофата са изпратени първо полицаи от 4-то районно, което се намира съвсем близо. Сред тях е и Мирослав Якимов, много близък приятел на Симона Радева. Оказва се, че на място имало свидетел, който е видял как Семержиев напуска мощния си автомобил след жестокия сблъсък.

„Отново в показанията на Мирослав Якимов, той твърди, че запазвайки местопроизшествието към тях се е приближил някакъв доста висок мъж с много дълга коса, който е заявил, че живее в близост и е видял през неговата тераса как тича в посока, там от другата страна има една фирма „Гимен“. И странно е, че те не са му снели данните“, посочва Димитров.

На този етап не е ясно защо Якимов не е изпълнил задължението си да запише данните за самоличността на този свидетел и да го инструктира да изчака разследващите, пред които да разкаже какво е видял.

Според свидетелските показания на военния прокурор Адалберт Кръстев и полицаи от СДВР пък пипали телефоните в автомобила на Семерджиев и така установили, че те са негови.

„Кои са били тези полицаи, които са пипали телефоните в колата и веднага са разпознали, че това е Семерджиев. Значи и те са го познавали“, съобщава юристът.

Дисциплинарните производства в МВР срещу полицаите, за които има данни, че са покровителствали Семерджиев продължават и още не е ясно дали ще бъдат наказани.

Ако полицай Якимов е бил изпълнил задълженията си и е бил записал данните на този свидетел, неговите показания биха позволили Семерджиев да бъде открит още същата нощ и така да стане ясно дали освен дрогиран е бил и пиян зад волана. Освен това, при един разпит могат да излязат и още много други детайли, които да са полезни за изясняване на обективната истина за случилото се.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории