След ужасяващата трагедия: Разследват и умишлен палеж на колата на тримата изгорели младежи

полиция

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник е образувано и се води досъдебно производство във връзка с тримата млади мъже, открити обгорени в кола в района на трънското село Рани луг. Това обяви на брифинг говорителят на Окръжна прокуратура – Перник прокурор Албена Стоилова.

Загиналите мъже са от град Омуртаг. Заедно с тях във возилото са открити и останки на животни. Причината за пожара все още не е установена.

Назначена е пожаро-техническа експертиза, която ще отговори на въпроса дали се касае за възникнала техническа неизправност в някоя от инсталациите на автомобила или причината е умишленото му запалване. Колата е била оборудвана с газова инсталация.

Трюфелотърсачите от Омуртаг са били две групи и са се движели с два различни автомобила. Те идват в Трънско в нощта на 19 срещу 20 декември. Вечерта преди инцидента поемат по различни маршрути за търсене на трюфели, след което са имали уговорка да се срещнат в град Трън.

Тримата загинали мъже в единия автомобил са идвали често в Трънско, за да търсят трюфели в гористите местности. Сигналът за инцидента е подаден от брата на едно от загиналите лица, след като прекъснал да отговаря на телефонните му обаждания.

Съвсем скоро предстои да станат ясни резултатите от аутопсията на телата на мъжете, както и тези на съдебно-медицинската, пожаро-техническата и ветеринарно-медицинска експертизи.