24 дни след изчезването: Изнасят на ръце трупа на единия рибар. Водолази търсят тялото на другия

payimage-561265

Изплувал е труп в езерото Мандра, където преди 24 дни влязоха двамата рибари Ивелин Тодоров и Петър Петров и не се прибраха у дома. „Към момента изчакваме лодка от ИАРА, за да бъде изнесено тялото на брега – ще се извърши разпознаване, за да видим дали е на един от двамата изчезнали рибари и на кого точно“, обясни пред Lupa.bg говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева.

„Вероятно на ръце ще бъде изнесено до трупната линийка към отделение съдебна медицина за извършване на аутопсия, тъй като терена е пресечен и труднодостъпен за превозни средства“, допълни Рандева.

По думите й се очаква водолазен екип, за да се направи подводен оглед за евентуално откриване на второ тяло.

Тялото е открито в близост до мястото, където бе открита гумена лодка на рибарите, допълниха от полицията.

На 27 ноември около 23 часа, 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас влезли в езерото с надуваема рибарска лодка и не се върнали. Два дни по-късно бяха намерени техни дрехи и лодката им, с която влезли в езерото.

„Лодката на двамата рибари е на около над километър от мястото, където последно най-вероятно са влезли във водата с нея. В южна посока от Бургас. На брега на езерото. Лодката е цяла. Там са и греблата „, обясни тогава старши комисар Кароян Калоянов.