Депутатите онемяха! Знаков депутат от БСП им изправи косите: Абсурд! Мислите ли, че ни интересува?!

георги гьоков

„Шансовете за съставяне на кабинет с втория мандат бяха минимални още от началото. Тези шансове не са се увеличили дори с процент. Получихме предложението на ПП с техните приоритети, имаме още събирания, има приоритети, които съвпадат с нашите политики, но и много други, които не са приемливи за БСП. Ще решим с кое може да се направи компромис и с кое – не и тогава ще решим дали да подкрепим първоначална декларация. Ако има предложен състав на правителството, ще решим дали да го подкрепим”.

Това заяви депутатът Георги Гьоков от БСП в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

„Мислите ли, че БСП го интересува дали ще има свой министър в това правителство или не”, запита Гьоков обобщавайки позицията на партията си.

„Кажете ми как единствената лява формация може да направи правителство с всички или с част от останали формации, които са десни. В кабинета „Петков” имаше коалиционно споразумение, но се появиха и непредвидени обстоятелства като инфлацията, войната в Украйна, повишението на храни – може би те събориха кабинета, може би другият партньор ИТН…”, каза Гьоков.

Той изтъкна, че левицата има дългогодишни политики, устойчиви във времето. „Затова няма как да приема, че има наддаване по изборите. Всеки българин гледа от своята гледна точка – няма как с бюджет за 2022 г. да посрещнем 2023 г. българите ще се чувстват по-зле. Дали с тези плащания биха могли да живеят по-добре”, запита депутатът по повод идеята сегадействащия Закон за държавния бюджет да бъде удължен и за догодина.

„Българското законодателство не прави разлика между служебно и редовно правителство”, допълни той.

За обсъждането на размера на минималната работна заплата Гьоков бе категоричен: „Абсурд и срамно нещо – ГЕРБ, БВ, ДПС, направиха така, че приетото на първо гласуване да не се случи. На първо гласуване приехме МРЗ да е 50% средната, което е около 850 лв. Нищо от предложеното от БСП не се прие”.