Смях в залата! Минеков блесна: Изключително съмнителни лица са назначени в Народния театър

велислав минеков

Аз получавам обаждания от актьори, с които съм близък от години. Проблемът е, че някой от тях се чувстват потиснати. Основният проблем е с Кръстева. Вероятно усещат някакъв вид подготовка за репресия. Има много новоназначени, сред които изключително съмнителни лица. В началото на януари ще споделя всичко. Това каза в интервю служебният министър на културата Велислав Минеков, предава Novini.bg.

Той коментира конфликта между Александър Морфов и Велислава Кръстева. „Историята вече представлява една жълта оперета. Проблемът е в ръцете на самия директор. Кого ще освобождава, кого няма – крайно време е да вземе правилното решение. Не да се заиграва с артистите. Разбирам, че имало организация артисти да заведат дело срещу мен за огорчение. Това го научавам от хора, с които съм близък. Има и такива, които не се чувстват огорчени. В театъра има много голяма щета. Това са лошите отношения между хората, които работят там, не само артистите. Разделили са се на такива, които подкрепят и такива, които не подкрепят директора. Кой трябва да се обиди, когато Морфов е бил закаран на разпит в полицията? Трябва ли да бъдем обидени на г-н директора за този жест? Той няма отговор на всички неудобни въпроси. Вероятно нито е търсил, нито се е срещал с Морфов. Той е крайно зависим. Не може да ги освободи, защото двете госпожи знаят много. Ако посегне към тях, нещата могат да се развият изключително сложно“, смята Минеков.

По думите му, хората, които са били помолени да напуснат, са твърде много. „Получили са обезщетение. Бързо пенсиониране на артисти с големи имена, което са допълнителни обезщетения. Бюджетът на театъра е в много тежка ситуация. Превръща се в пирамида“, добави министърът.

Става дума за около 15 души.

„Това, което се забърка като каша от 2 месеца, е трудноспасяемо. Има лесен вариант, към който няма да пристъпя сега. Имам нещо предвид“, загатна Велислав Минеков.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории