Само в 7DniSofia.bg

Софиянци от „Захарна фабрика“ изпищяха: Ако влезе линейка или пожарна, какво правим?!

ремонт

След уличен ремонт в София живеещите в блок 63 в квартал „Захарна фабрика“ останаха без пряк достъп до самия блок и паркинга към него, съобщава bTV. Каква е причината?

Улица „Кукуша“ вече е ремонтирана – има нов асфалт, тротоари, осветление и паркоместа. След ремонта се установява, че има проблем. Хората, живеещи в блок 63, нямат пряк достъп до входа си и паркинга към него. Улицата се оказва затворена от тротоара, който вече не позволява на живеещите в блока да влизат с автомобилите си до паркинга пред жилищната сграда.

„Има вход към блока, който е някъде отзад. Ние обаче 40 години сме използвали улицата, която сега е затворена от тротоара. Така е направено, че ако влезе линейка или пожарна, практически тя няма откъде да излезе. Доста труден е достъпът и необмислен“, твърди Наско Мерджанов.

Останалите хора, живеещи в блока, също са недоволни.

„Не сме затваряли улицата. В момента все още тече ремонтът. От другата страна на блока има вход и изход. Старият паркинг ще бъде ремонтиран, когато има подходящи условия за това. Вероятно това ще стане през март. След това ще бъде осигурен достъп до него“, обясни кметът на район „Илинден“ Иван Божинов.

Той е говорил вече с гражданите, ще бъде направено общо събрание на засегнатите входове и ако хората изявят желание, ще се отвори и старият достъп до паркинга. Естествено, всичко това ще бъде съгласувано и с експертите. „Стига те да кажат, че това е възможно, ще бъде направено“, обеща още Божинов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории