Как 12 секунди допир променят човешки съдби: Полицията разследва 2 случая на блудствa в училища

арест полиция

Сандански настръхна преди дни, след като портиер в едно от местните училища бе задържан по жалба на доведения баща на ученичка, че е блудствал с дъщеря му. Полицията незабавно задържа уличения в блудствените действия портиер в училището, директорът паникьосан го освободи в дълъг отпуск и започна разследване на гнусните действия, заклеймили дългогодишен училищен служител в педофилия.

Срамът и позорът са големи не само за блудника, но и за семейството му, които потънали в земята след случилото се. Човекът се затворил в дома си и не смее да си покаже „носа “ навън. Полицията започна спешно разследване, иззели училищните камери, за да видят какво се е случило в посочения от жалващия се баща ден и час. Родителят на 10 годишното момиче твърди, че Портиерът я опипвал сладострастно, галил я със сексуален подтекст.

И всичко това се развило по време на училище, в закътано място в края на коридора. Според източници на Struma. com, камерите показали контакта между портиера и ученичката. В рамките на 12 секунди служителят поставил ръката си на рамото на момичето, говорейки му нещо/ камерите не записват звук/, а преди това леко я докоснал по главата, пипайки косата и. Това са доказателствата в подкрепа на твърденията за блудствени действия.

Дни наред обаче, от полицията мълчат докъде е стигнало разследването, има ли, или няма блудствени действия и педофилия ли е това, което са заснели охранителните камери. Разследват и всичко около разследването е тайна. Нищо, че резилът и за училището и за портиера е голям, нищо, че над 20 години този човек няма провинения на работното си място.

Времето на разследването е неограничено, а Дотогава портиерът си остава заклеймен „педофил“, посегнал на малолетно дете. Коментарите са, че в такива случай разследването трябва да приключи много бързо, защото става въпрос за човешки съдби. Ами, ако бащата лъже, ако портиерът просто е говорил назидателно на момичето, слагайки си ръката си на рамото и?! Кой ще измие срама от челото на този човек?

До момента никой от разследващите не казва виновен ли е или не! Колко трудно се доказва вината в такива случаи?, това е въпросът, който си задаваме, спомняйки си и друг подобен случай от училище в Добринище, където 62-годишен огняр в училище бе уличен в блудствени действия с 13- годишна ученичка. Разследването и тук продължава все още, без отговор на въпроса -Виновен ли е огнярът?!

Една година и три месеца изминаха от случилото се, а от отговор от разследващите -никакъв. Блудникът от Добринище напусна града и работи на друго място, от срам да погледе хората в очите. А все още никой от компетентните институции не е казал виновен ли е?! Въпросът, който остава открит е: Педофили ли са портиерът от Сандански и огнярът от Добринище?

Липсата на отговор от компетентните институции съсипва човешки съдби, застрашава психическата и физическа устойчивост на обвинените и обществено порицани и заклеймени извършители.

Ще търсим истината докрай, защото не изключваме вероятността обвиненията в подобни жалби да целят и нещо друго-финансови облаги, поръчка за омаскаряване и отмъщение.