Свидетел по делото „Семерджиев“ хвърли голяма бомба за скандалната полицайка Симона и обвиняемия

георги семерджиев

Военният прокурор Адалберт Кръстев разказа пред съда потресаващи подробности за катастрофата, при която Георги Семерджиев уби две млади жени, предава БЛИЦ.

Кръстев е свидетел на инцидента и пръв е оказал помощ на таксиметровия шофьор, ударен при катастрофата.

На мястото е имало свидетел, който е посочил посоката, в която е тръгнал Семерджиев с думите: „тръгнаха натам“. Този свидетел обаче не е разпитан от полицаите на мястото на катастрофата. Това посочи в показанията си пред съда Адалберт Кръстев.

Отстранената от длъжност полицайка Симона Радева се яви в Съдебната палата със скрито лице. Името ѝ беше свързано с Георги Семерджиев.

Радева е била нещо като управител на автомивката на Семерджиев, разказа пред съда работник от обекта. Тя е контролирала работниците как мият колите. От свидетелските показания става ясно още, че преди катастрофата работниците са измили колата на Семерджиев към 22.30 часа. По това време Симона Радева също е била в автомивката.

С личния си автомобил Симона Радева е занесла стълбата, с която Семерджиев да се прибере в дома си, веднага след катастрофата. Той ѝ се е обадил от телефона на един от работниците в автомивката.