Извънредно! Полицайката Симона пристигна в Софийски градски съд, дава показания срещу Семерджиев

payimage-563854

Бившата полицайка Симона Радева дойде в Софийския градски съд, където трябва да даде показания по делото срещу Георги Семерджиев. Тя влезе, без да каже нищо пред медиите. Делото започва в 15 часа. Бившият футболист е обвинен в убийството на 2 момичета при катастрофа на столичния бул. „Черни връх“, станала на 5 юли.

Семерджиев е карал дрогиран, а след катастрофата избяга. В джипа, с който уби момичетата, останали ключовете за дома му. Затова се обадил по телефона на Симона Радева, по това време полицай в столичното 1 РУ, и тя му донесла стълба, с която той влязъл в дома си, твърдят от прокуратурата.

Радева беше дисциплинарно уволнена от МВР. В прокуратурата има досъдебно производство за полицейския чадър, който е бил разпънат над Семерджиев. Засега няма обвинени. Междувременно в МВР се водят над 40 дисциплинарни производства, предава 24 часа.

Може би ако имаше секунда-секунда и половина разлика във времето, нямаше да си говорим. Това каза пред Софийския градски съд Иван Овчаров, таксиметровият шофьор, ударен от Георги Семерджиев секунди, преди бившият футболист да убие двете момичета в катастрофа на 5 юли в София.
„Всичко започна на бул. „Черни връх“, кръстовището при хотел „Хемус“ . Чаках на червен светофар, за да завия към бившия Сити център. Имам навика да се оглеждам.