Само в 7DniSofia.bg

Брутални разкрития за системния тормоз, на който Симо е подлагал жена си преди да я пребие

симо касабов

Пловдивският строителен предприемач Симо Касабов беше докаран с белезници в съда. През цялото време на мярката му за неотклонение той остана с качулка на главата, предава БЛИЦ.

По време на пледоарията стана ясно, че мъжът дълги години е упражнявал адско насилие над жена си. Още през 2002 година, докато са били гаджета, Касабов е пребил приятелката си. След като се оженили, физическият и психическият тормоз и икономическата зависимост са продължили повече от 20 години, стана ясно по време на пледоарията на държавният обвинител.

Бизнесменът принудително е ограничавал свободата на жена си и не й е разрешавал да се вижда нито с приятелките си, нито с близките си. Съпругата е била следена и подслушвана и заключвана в жилището им. Касабов е бил адски ревнив и не е разрешавал на жена си да купува нищо за себе си.

В момента Димитрия Касабова е в болница с отстранен далак, след побой от миналия ден и множество телесни повреди. Прокурор Атанс Илиев настоя Симо Касабов да остане в ареста.

„Моля да се има предвид, че пред обществото е ставало дума за нормално българско семейство с две деца. Ако бъде освободен обаче може да въздейства на свидетелите“, каза прокурорът.

Показания са дали три приятелки на жертвата – две разведени жени и една неомъжена.

Адвокатът на обвиняемия настоя тези техни показания да не се вземат предвид.

От показанията на едната приятелка става ясно, че 8-годишното момченце на семейството, което явно е ставало свидетел на насилията, е сънувало как убива майка си. Адвокатът каза, че има данни за престъпление, но що се отнася до подслушването на жената и децата, било общодостъпно и не било грях, особено спрямо децата. Дъщерята била на 13 години и вероятно затова е била подслушвана.

Симо Касабов, както и неговата защита, поискаха домашен арест или парична гаранция.

Предстои съдът да се произнесе.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории