Акад. Денков щастлив от броя на отзовалите се партии, ГЕРБ: Кукла на конци. Разговорът се изчерпа

payimage-563534

„Щастлив съм, че толкова партии се отзовахте. Целта на срещата е да се обсъдят приоритетите, така че да се състави правителство, което да управлява страната стабилно“, заяви номинираният за премиер от „Продължаваме промяната“ акад. Николай Денков

„Преди няколко дни изпратихме покана за всички партии, в която изложихме приоритетите ни за социалната политика, подпомагането на бизнеса, както и приемането ни в Шенген и Еврозоната. Всички вие споделяте тези приоритети. Главна цел ни е да говорим за това какви приоритети ще ни обединят и всяка партия да добави свои предложения“, добави той, цитиран от БГНЕС.

„Струва ми се, че влизате в роля на кукла на конци и зад вашия широк академичен образ стоят номинациите, които и вчера, и днес обявихте в телевизионен ефир. Считаме, че хора, които през 8-месечно управление доказаха, че не могат да се справят в правителство, не могат и сега да го направят. Бил сте министър в наше правителство, след като сте избрали да участвате в други правителства, имате свои качества. Силно ни притеснява обаче, че в програма без ясни констатации вие търсите диалог за обсъждане на бъдещи коалиции. Участието ни в такива разговори се изчерпва дотук“, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.