Само в 7DniSofia.bg

От ДБ вече бутат ,,Промяната“ към ръба, огласиха публично най-голямата им грешка

payimage-542136

Търсенето на подкрепа е задача на кандидата за министър-председател. Това коментира съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов в ефира на Нова.

„Има излъчен кандидат за премиер, днес е поискал среща с политическите сили в парламента. Изключително важно е как ще бъдат събрани останалите гласове”, каза Атанасов.

Относно ГЕРБ, той коментира: „Те бяха разочаровани, че ПП не са отишли на среща с тях. Това беше тактическа грешка на ПП. Сега да ги питам ГЕРБ, след като те по този начин оценяваха поведението на ПП, защо вчера не дойдоха на Председателски съвет”, каза Атанасов.

Той потвърди, че ДБ ще дадат подкрепата си за кабинета, но работа на мандатоносителя е да осигури останалите гласове. Шансовете не били много високи. „Би трябвало да бъде окомплектован кабинет и да бъде предложен”, каза Атанасов.

И припомни, че по Конституция Народното събрание избира министър-председател, а по негово предложение се избира Министерски съвет.

„Разчитам на г-н Денков, той е диалогичен, мек, разумен, надявам се, че има план. Трябва да се направи усилие. За да се движим напред е добре България да се управлява от реформаторски сили, не от реставраторски”, каза Атанасов.