Само в 7DniSofia.bg

Весела Лечева попиля Нинова: С това ръководство БСП няма шанс. Партията се натика в ъгъла

весела лечева

Като че ли политическите сили се настаниха удобно в позицията да търсят грешки и отговорност в служебното правителство за всяка една от темите и проблемите, съпътстващи дадено управление, без да търсят възможности да направят нещо те. Ние ще продължаваме да вършим своята работа, независимо колко време е необходимо. За мен няма значение дали съм в мандат за 4 години или за още две седмици. Това коментира пред бТВ настоящият служебен министър на спорта Весела Лечева.

БСП трябва първо да обсъди подкрепа със своите национални органи и много внимателно да бъде направен анализът кои са необходимите компромиси за собствените политики и по отношение на управление на държавата, каза тя.

БСП се натика в този ъгъл, в който ние не сме основна политическа сила, в който играем второстепенна роля, а не е алтернатива на ГЕРБ, например, смята Лечева.

Надявам се ръководството на партията да излезе от тази дупка, защото с това ръководство нямаме изгледи да играем основна роля, изтъкна министърът на спорта.

През последните избори сме в низходяща тенденция, имаме 260 хил. избиратели на последните избори от 900 хил. на предходни избори, изрази загриженост Весела Лечева.

Ръководството на БСП в последните години въобще не се вслушваше в структурите, налагаха се силово водачи на листи, въпреки мнението на структурите и това е сред причините да има разрив между мен и ръководството. Мнението на нашите структури са били винаги в правилната посока, но различна от тази на ръководството, каза тя.

Ще остана член на БСП каквото и ръководство да има и ще работя за утвърждаване на авторитета на БСП. Новото ляво може да е заедно с БСП, каза тя, запитана ще отиде ли при новите леви.