КОШМАР! Ето кой е изродът-милионер, пребил почти до смърт жена си с тенис ракета

симо

44-годишният предприемач Симо Касабов е съпругът, който преби снощи с тенис ракета жена си и тя е в тежко състояние в пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“. На този етап опасност за живота й няма, но остава под наблюдение, разясниха лекари пред Lupa.bg. Разследващи потвърдиха, че именно той е нанесъл зверския побой, след като заварил половинката си да говори по телефон, в който няма монтирано устройство за следене и подслушване.

Разярен, че не е зачетена волята му, Симо грабнал тенис ракета, с която тренирал, и я смазал от бой. Жената била налагана безжалостно по главата и тялото. Тя постъпила късно снощи в болницата с множество хематоми, счупени ребра, разкъсан далак и спукано тъпанче, огласи по-рано зам.-районният прокурор Атанас Илиев. Двете им деца по щастлива случайност не са били вкъщи, когато е станал побоят. Според съседи, хлапетата редовно ставали свидетели на агресията на татко си. Имало данни, че и самите те са били малтретирани от деспотичния си татко.

Симо Касабов, който се занимава със строителство и търговия, бил изключително ревнив. По тази причина инсталирал подслушвателни и проследяващи устройства в телефоните на жена си и на двете им деца. Многократно ги заключвал вкъщи като форма на наказание.

„На пръв поглед Касабови са нормално семейство, но съпругата е била подложена системно на домашно насилие“, коментира прокурор Илиев.

След като пребитата потърсила медицинска помощ, лекарят, който я приел, си спомнил, че през 2018 г. тя отново е била при него с травми. Тогава обяснила, че раните й по главата били от падане по стълбите. Въпреки че лекаря се усъмнил, тя настоявала, че не е жертва на домашно насилие.

Бизнесменът е задържан. Ако бъде доказана вината му, законът предвижда от 3 до 10 г. затвор за причиняване на тежка телесна повреда. Не е ясно дали съпругата му ще даде показания срещу него, тъй като той от години я манипулира изкусно, коментират техни съседи.

Симо Касабов е родом от родопското село Змеица, но от години живее в Пловдив, където е бизнесът му. Има 6 фирми. Той е доста заможен и обича да парадира с материалното си състояние. Пред близките си обичал да се фука, че отдавна е милионер. Неотдавна си бил купил часовник за 22 000 евро. Глезил със скъпи подаръци и жена си, която обаче явно често обичал да поступва.