Криминален психолог със скандални разкрития: Диана Димитрова лъже като разпрана!

диана димитрова

Скандалното разкритие на актрисата Диана Димитрова за нанесения ѝ побой от колега продължава да е тема №1 както в актьорската гилдия, така и сред обикновените граждани. Брюнетката от Кайнарджа хвърли бомба в социалните мрежи с новината, че преди пет години е била заплашвана, блъскана и удряна от друг актьор по време на снимки.

По темата се изказаха всякакви анализатори, културтрегери и завистливи бабички и ето че дойде ред и на топченгето Тодор Тодоров, който между 1999 г. и 2012 работи в сектор „Криминална психология” на Института по психология–МВР, като от 2009 до 2012 е началник на сектора.

Базирайки се на анализите на цялата ситуация, които прави с екипа си, според него везните никак не накланят в полза на актрисата, предава „Трафик Нюз“. „Според експертите в нашия екип, това интервю е до известна степен манипулативен, до известна степен агресивен опит за реклама. Не може в интервю, в което тя говори за преживяно насилие, да донесе детски книжки, които е написала, което само по себе си е неприкрита и непохватна реклама. Контекстът не предполага говорене за детски книжки“, отбелязва той.

„…контекстът не предполага и реклама на предстояща изложба. В общи линии това не е интервю за насилие и превенция на насилието, нито за подкрепа по толкова наболяла тема за обществото, а по-скоро АЗ-излияния с цел реклама“, добавя експертът.

Според психолога Диана Димитрова има склонност да преекспонира, което ясно личи от вербалните ѝ и невербални прийоми, с които актрисата си служи, а те по никакъв начин не си кореспондират – ясен признак, че даден човек не говори истината. „Когато един човек не отговаря директно на въпросите, а използва препратки, отговаря на въпроси, които на практика не си му задал, това много често е индикатор, че той прикрива значима информация“, допълва още специалистът.

Закъснелите признания на Димитрова пък той си обяснява с това, че е възможно наскоро да е имало нещо, което се е явило като „пусков механизъм“ или да е възникнала някаква цел, за постигането на която човек прибягва до подобни публични разкрития, представяйки се в ролята на жертва. „В интервюто водещият зададе въпрос за генезиса на агресията, но не получи отговор. Човек обикновено избягва отговорите на въпросите, когато се опитва да прикрие значима информация“, анализира още експертът поведението на актрисата пред камерите.

По случая все още няма официално съобщение, тече разследване.