ПОЗОР! Убиецът на Милен Цветков излиза от затвора след 4г.?! Съдът не го намира за толкова виновен

кристиан николов

Скандално решение взе Софийски градски съд и с това показа за пореден път в каква държава живеем. Окончателната присъда на Кристиан Николов е 9 години затвор. От нея обаче най-вероятно ще се приспаднат 2 години и половина, които е излежал в ареста дотук и ако има добро поведение, ще му махнат още 2 години.

Така на практика се получава истински скандал, защото очевидно убиецът на Милен Цветков ще е отново на свобода след малко повече от 4 години. Толкова струва животът на един баща, възмущават се близките на журналиста.

Прокуратурата ще обжалва тази присъда и ще иска удължаването й, но е малко вероятно да постигне успех, тъй като практиката показва, че рядко се стига до удължаване на присъда.

Според СГС има смекчаващи вината обстоятелства около убийството, което не се определя като умишлено. Те са, че признава деянието си и се разкайва. Освен това е с чисто съдебно минало, което било много важно за съда.

Все пак обаче изглежда нелепо да се даде толкова малка присъда за човек, който по брутален начин извърши убийство. На 20.04.2020 г. Кристиан се вряза с автомобила си с над 100 км. в час в този на Милен Цветков и го уби почти на място.

Няма спирачен път, което е пряко доказателство, че Кристиан не е искал да спре. Защитата обаче твърди, че целта му не е била да убие някого, а да мине на червено. Той е ускорявал автомобила, приближавайки се към Милен.

По време на убийството Николов е бил здраво надрусан. За шофиране в нетрезво състояние се дават 3 години затвор. Оказва се, че за убийство тогава се дава едва двойно, а именно 6 г.

Българското правосъдие достигна ново дъно. Баща на две деца си отиде от този свят, а убиецът му дори няма да лежи за дълго в затвора, защото каза, че сърцето му било чисто пред Господ и се разкайвал.

Източник: Dir.bg