Брутално! Шофьор на градския в София нападна пътничка, докато автобусът се движи. Заплаши я, че…

пътничка

Инцидент в столичния градски транспорт. Зрител на NOVA е изпратил видео, на което се вижда как шофьор на автобус 285 агресира и посяга на пътник. По думите на жената, срещу която е насочена острата реакция на автобусния водач, ситуацията възниква след направена забележка от нейна страна за пушене в превозното средство.

Конфликтът между Любов Петрова и водача на автобуса започва още в понеделник. Тогава тя му направила забележка, защото пушел в превозното средство. Той отговорил, че няма как пътниците да усетят миризмата, защото прозорецът бил отворен. Жената си замълчала. В сряда обаче дамата отново се качила в автобуса, шофиран от същия мъж. Отново усетила миризма на цигари и направила забележка. Шофьорът ѝ отговорил,че може да се качи на метрото или да си повика такси.

„Казах му в един момент, че ще го запиша и извадих телефона. Той тогава ми каза, че ако го запиша, ще ми счупи телефона”, спомня си Любов Петрова. По думите ѝ водачът станал и ѝ посегнал докато автобусът се движел.

Инж. Кирил Пасков от Столичния градски транспорт заяви, че подобно поведение е недопустимо и поднесе извиненията си на потърпевшата. Той уточни, че шофьорът сам се свързал с ръководството и признал, че е направил грешка.