Само в 7DniSofia.bg

Наказание: Бившата кметица Десислава Иванчева хвърлена в килия със злата акушерка

десислава иванчева

Десислава Иванчева става готвачка! Бившата кметица на столичния район „Младост“, която бе осъдена за корупция, влиза в кухнята на Сливенския затвор. Там тя ще е със злата акушерка Емилия Ковачева, с която са в една килия.

Ексуправничката е в женския пандиз от близо месец. Там беше изпратена и заместничката й Биляна Петрова. Двете получиха съответно 6 и 5 г. лишаване от свобода.

След зрелищната акция по задържането им пред Спортната палата те изкараха 8 месеца в килия и около 1 г. и половина под домашен арест. Това време ще им бъде приспаднато от присъдата, но за да намалят още повече наказанието си, Иванчева и Петрова поискаха да работят. Чрез социалните мрежи се примолиха на бизнесмени от Сливен да ги наемат. Условието е да им осигурят транспорт от и до панделата, а също и да ги пази служител от охраната. На Иванчева това изобщо няма да й се наложи, защото тя е получила предложение и започва работа в кухнята на затвора.

„Деси не знае как е дошло това предложение, но е много благодарна за предоставената възможност“, каза пред „България днес“ близък на бившата кметица. По думите му със заплатата от 240 лв., която ще взима, Иванчева смята да изплаща глобата от 12 бона, която й наложи съдът с окончателното решение.