Само в 7DniSofia.bg

Проф. Габровски с емоционални първи думи, обяви дали ще остане в политиката: На България ѝ предстои…

проф. габровски

Проф. Николай Габровски проговори след гласуването в НС.

„За миг не съжалявам, че положих усилия. На ринга излязоха доброто и злото. Хората заложиха на злото, злото победи и хората спечелиха. За съжаление, днес се случи точно това. Имахме уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика. Това беше гражданска инициатива, която всички ние проявихме“, каза той.

По думите му партийните интереси са твърде силни, а партийните страсти – твърде горещи. „Доволен съм от това, което се случи. За миг не съжалявам, че положих тези усилия и че се срещах с хората, които ми се довериха. Благодаря им искрено, че го направиха”, уточни още отхвърленият кандидат за премиер.

„По-малко оптимист съм за това, което предстои на България. Ако се развие песимистичният сценарий, ще прекараме една година от избори в избори. Не всички чудеса явно стават покрай Коледа”, заяви още професорът, предаде Нова.

Дали ще продължи с политиката, той отговори: „Продължавам с операционната с огромно удоволствие”.

По-рано депутатите отхвърлиха номинацията му. От регистрираните 238 депутати в зала, 113 гласуваха „за”, а 125 бяха срещу предложението. Зад Габровски застанаха представителите на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Български възход”. Негативен вот дадоха депутатите от ПП, „Възраждане”, БСП, ДБ и един независим.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории