Нинова огласи НС, нападна Радев. Даниел Митов удари по трибуната: Има ли здрав разум в залата?!

корнелия нинова

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че няма да подкрепят правителство предложено от ГЕРБ. Това решение е било взето от колективния орган на партията.

„Поне от шест години водим война за промяна на модела на управление на ГЕРБ. Освен пред множество кризи сме изправени пред една сериозна загуба на авторитета на партиите. Освен това сме изправени и пред множеството кадри в резултат на войната. Ние от БСП си даваме сметка, колко е голяма отговорността да се предложи кабинет в момента”, заяви Нинова.

Тя изрази възмущение от думите на председателя на стратегическия съвет на президента, който каза, че между него и ГЕРБ няма разговори, а поносимост.

„Ние виждаме възможност във втория или третия мандат. Отворени сме за разговори за търсене на диалог”, обобщи Нинова.

“Някои неща в изказването ви будят изумление. Когато атакувате президента Радев си спомням 2016 година, когато аз като външен министър, а вие като партия която го издигна и подкрепи, той още тогава говореше, че Крим е руски. С другите ваши партньори го преизбрахте, заедно с ПП и ДБ направихте всичко възможно. Сега изведнъж се сетихте, че той управлява еднолично, служебни кабинети, но не искате редовно правителство. Гледате към втория мандат, който е на ПП, а те само преди дни ви нарекога статукво. Вече стана шизофренно положението и се чудя има ли разум в тази зала. Призовавам ви да стъпим на здрави принципи, на които е опряна парламентарната демокрация, а не да се занимаваме с инфантилни управления“, отговори Даниел Митов на Нинова.

Тома Биков заяви, че е притеснителна единствената теза да не подкрепят предложения кабинет да е защото ГЕРБ носи първия мандат. Депутатът заяви, че щом е така да не очакват подкрепа за следващи мандати, ако се стигне до тях или, ако поискат подкрепа от ГЕРБ, то трябва да го направят публично и тежко.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории