СКАНДАЛ! Никола Стоянов контрира Нинова: Манипулира! Злоупотребява с трибуната на НС

корнелия нинова

„За пореден път г-жа Корнелия Нинова казва неистини. Изнесе поредната манипулация, която показва как „свободно“ борави с информация по всички теми, но която може да въведе в заблуждение българското общество. Накратко – бях обвинен, че системно не съм се явявал на парламентарен контрол. Истината е, че за тези 8 седмици, в които работи Народното събрание, от парламентарен контрол съм отсъствал един-единствен път. Информирах председателя на Парламента три дни по-рано, а поводът бе планирана важна среща със стратегически чуждестранен инвеститор и посланика на страна от ЕС, който го придружаваше“, така служебният министър на икономиката Никола Стоянов коментира изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че е заплаха за националната сигурност.

Стоянов подчерта, че във всички останали случаи е бил на разположение на народните представители, но те са преценили да изслушат други министри в рамките за времето за парламентарен контрол.

„Десетки въпроси бяха зададени към мен писмено, една голяма част от г-жа Нинова и народни представители от БСП. За съжаление, не виждам отговорите им да се коментират от трибуната, затова ще напомня, че в тях предоставих редица справки, представляващи обществен интерес. За периода, в който Корнелия Нинова е била министър на икономиката и индустрията, са изплатени близо 800 000 лв. обезщетения на освободени от нея служители. По нейно време, в системата на Министерството на икономиката и индустрията, са сключени договори за адвокатски услуги с една определена кантора за над 400 000 лв.“, пише служебният министър във Facebook.

Стоянов обобщава, че към момента се спазват всички законови разпоредби, „затова и никой инвеститор (независимо дали е чужд или български) не може да заобиколи нито една процедура или законово изискване“.

„Очаквам да не се спекулира по мой адрес, като се злоупотребява с трибуната на Народното събрание“, заключи той.