Само в 7DniSofia.bg

БСП бягат като попарени: Направиха опити за създаване на мостове, но е проектокабинет на ГЕРБ

атанас зафиров

Направен е опит за създаване на мостове, но това не променя факта, че е проектокабинет на ГЕРБ. Така депутатът от БСП Атанас Зафиров коментира в ефира на Нова тв предложения проектокабинет от проф. Николай Габровски.

Според Зафиров имената са избирани „с личното участие на Бойко Борисов”.
„Оставаме на позиция, че няма как да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ”, каза Зафиров.

Що се отнася до евентуален трети мандат, Зафиров каза, че все още не са изчерпани възможностите на първия и втория мандат.

„Партиите, които свалиха предишното управление, имат мнозинство в това Народно събрание. Сега имат добрата възможност да изберат кабинет. Нека видим как ще се развият събитията”, каза Зафиров.

Той е категоричен, че на гласуването на предложения кабинет, всички депутати от БСП ще бъдат в зала и ще гласуват „против”.

Що се отнася до хипотезата Габровски и проектокабинетът му да бъдат предложени с третия мандат, Зафиров изрази съмнение, че това е възможно.
„Не знам дали конституционно същият този кандидат-премиер, при нереализиран мандат, може да бъде предложен със следващ”, коментира още той.

Въпреки това подчерта, че нито с първи, нито с трети мандат БСП биха подкрепили Габровски за премиер и този състав на правителство.
„Ако стигнем до хипотезата за трети мандат, ще се консултираме с колективните органи”, каза Зафиров.

„Очакваме покана за разговори с втория мандат. Нашата нагласа категорично е за съставяне на кабинет”, каза Зафиров.

„Не очаквайте с 24 депутати да диктуваме нещата. Когато и ако дойде, ще предложим работещ вариант. Но нека изчакаме да бъдат изчерпани всички възможности”, каза още Зафиров.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории