Само в 7DniSofia.bg

Десислава Атанасова втвърди тона: Край на отстъпките. Кабинетът ,,Габровски“ трябва да е аплодиран

десислава атанасова

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова втвърди тона. Повече отстъпки няма да правим, заяви тя в интервю за бТВ, в което защити достойнствата на кабинета „Габровски” и заяви, че той не само трябва да бъде приет, но и аплодиран.

„Не търсете задкулисие или подобни договорки. Проф. Габровски иска да увлече в едно всеобщо и много трудно дело доказани професионалисти. Това трябва да бъде не само подкрепено, но и аплодирано. Кандидатите за министри са с професионален опит, но са еднакво отдалечени от всички политически партии“, категорична бе Атанасова. Според нея опитът не може да бъде порок.

„Мандатът е наш и няма нищо по-естествено от това да присъстваме и на връчването и връщането на мандата. След две години чегъртане ние отново сме първа политическа сила и ако следваме партийния си интерес, трябваше кабинетът да бъде от ярки политически лица от коалицията ни ГЕРБ-СДС. Направихме компромис“, коментира Атанасова.

„Навсякъде по света има политическа класа и се търси консенсус в името на държавата, а тук инатлъкът ни спира“, смята тя.